Social

Șapte judecători de la CSJ care au depus anterior cereri de demisie, lăsați să plece din sistem

Șapte judecători ai Curții Supreme de Justiție (CSJ) care au depus anterior cereri de demisie, efectele juridice ale cărora au fost suspendate prin intermediul unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), își vor înceta activitatea în calitate de judecători ai instanței, transmite Realitatea.md.

Decizia a fost luată de membrii CSE, anunță reprezentanții Guvernului într-un  comunicat de presă.

„CSE a intervenit cu ajustări în dispoziția respectivă prin care a abrogat unele prevederi particulare, inclusiv cea referitoare la suspendarea efectelor juridice ale cererilor de demisie a judecătorilor CSJ, pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost aprobată în contextul în care autoritățile statului au ajustat cadrul normativ cu mecanismele necesare pentru soluționarea dificultăților legate de completarea provizorie a locurilor vacante de judecător la instanța judecătorească supremă și au inițiat concursul pentru suplinirea, prin transfer temporar, a funcțiilor vacante de judecător la CSJ”, se arată în comunicatul Guvernului.

Recent, Alexandru Postica, membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a anunţat că va depune un demers în adresa CSE în legătură cu decizia privind judecătorii de la CSJ. Postica menționa că dispoziția CSE lasă semne de întrebare vizavi de legalitatea completelor de judecători, formate din magistraţii demisionari.

Vă amintim că la sfârșitul lunii martie curent, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a emis o dispoziție fără precedent. CSE a decis să suspende temporar cererile de demisie a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), pe un termen de 30 de zile, în vederea asigurării funcționalității instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *