Actualitate

Şapte sate din Regiunea Centru vor fi suținute de USAID şi Guvernului Poloniei

Potrivit ADR Centru, vor fi selectate doar localităţi rurale care au o populaţie pînă la cinci mii de locuitori şi nu au beneficiat anterior de sprijin comunitar pentru o investiţie similară. Totodată, vor avea prioritate localităţile care dispun de Plan urbanistic general.

Concursul face parte din prima etapă a unui proiect-pilot care are scopul să acorde asistenţă autorităţilor locale în procesul de elaborare a documentelor de planificare. “Ne propunem să încurajăm administraţiile săteşti să elaboreze strategii de dezvoltare care vor identifica resurse locale şi soluţii pentru problemele locale”, se arată într-un comunicat al ADR Centru.

Programul este implementat deocamdată în Regiunea Centru, care a fost selectată ţinîndu-se cont de criterii precum suprafaţa, ponderea localităţilor rurale, densitatea populaţiei etc. Ulterior proiectul va fi aplicat şi în alte regiuni din R. Moldova.

Proiectul din Regiunea Centru este realizat prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, fiind implementat de Centrul de informare pentru autorităţile locale.
MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *