Sarea poate provoca cancer la stomac
Oamenii de știință recomandă consumarea a maximum cinci grame de sare zilnic, inclusiv sarea „ascunsă” conținută în alimente precum biscuiți, pâine, conserve.
Cu toate acestea, mai multe studii arată că oamenii nu respectă această recomandare și ajung să consume uneori dublu față de cât le este permis, cauză ce poate duce la diverse maladii. Astfel, potrivit reprezentanților Word Cancer Research fund din Maria Britanie, în țară se înregistrează anual aproximativ 7500 de cazuri noi de cancer de stomac.
De asemenea, nutriționiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie confundată sarea cu conținutul de sodiu prezentat pe etichetele alimentelor, iar dacă nu găsiți nicio informație referitoare la conținutul de sare, trebuie să înmulțiți valoarea sodiului cu 2,5, pentru a afla cantitatea de sare a produsului dat.
(S.T.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!