Actualitate

Șarlatani pe bandă rulantă! 200 de familii au rămas fără apartamente și fără bani

Păgubiţii spun că şefii firmei de construcţie au dispărut cu 60 de milioane de lei şi i-au lăsat cu datorii de mii de lei la bancă, în timp ce sunt nevoiţi în continuare să locuiască în chirie.

Una dintre cliente, Natalia Lungu, a spus, într-o conferinţă de presă la IPN, că este vorba despre compania cu denumirea comercială „Neomansarde” (SRL „Neo Imobiliare”), director Marcel Darie. Femeia a încheiat un contract cu această firmă în 2012, în care era stipulat că în primăvara anului 2013 apartamentul va fi dat în exploatare. După ce au fost achitaţi banii pentru locuinţă, femeia a aflat la scurt timp că firma şi-a schimbat şefii. Noul director i-a promis că mansarda va fi gata cât de curând, însă nicio familie nu a trecut nici până acum în noile locuinţe.

Familiile înşelate au apelat la autorităţile locale, care însă şi-au declinat orice responsabilitate. Nici în instanţa de judecată nu şi-au găsit dreptate. Judecătoriile Centru şi Buiucani nu se înţeleg cine să cerceteze cazul, a spus femeia.

Tatiana Sibirţeva, o altă persoană care a rămas fără apartament, cere procurorului general, Corneliu Gurin, să examineze motivele pentru care subalternii săi refuză intentarea unui dosar penal pe acest caz.

Dumitru Lungu, client al firmei, a povestit că în 2012 a cumpărat un apartament la mansardă pe strada Voluntarilor, 18. Construcţia era pe jumătate gata. Aceasta a semnat cu reprezentanţii companiei un contract în care era stipulat că în decurs de 6 luni lucrările vor fi încheiate şi mansarda va fi dată în exploatare. Însă nu s-a întâmplat.

Păgubiţii susţin că nici fostul director, nici prezentul nu mai răspund la apeluri şi nu pot fi găsiţi. În medie pentru apartamente oamenii au plătit între 19-25 de mii euro. Familiile cer organelor de drept să se autosesizeze. Foştii proprietari ai companiei, Marcel Darie şi fratele său, au deschis o nouă companie şi alte sute de persoane ar putea cădea în plasa lor. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *