Guvern

Sârma ghimpata de pe Prut poate ajunge la Uzina metalurgica din Râbnita

Guvernul Republicii Moldova nu a decis, deocamdata, ce va face cu sarma ghimpata dupa demontarea gardului de la hotarul cu Romania. Premierul Vlad Filat a declarat ca asteapta propuneri in acest sens de la responsabilii care depoziteaza sarma.

„Nu vom permite ca acest metal sa ajunga exclusiv pe mana monopolistilor”, a spus primul ministru, subliniind ca vor fi create conditii egale pentru toti agentii economici care colecteaza metale feroase si care, intr-un final, ar putea vinde sarma ghimpata Uzinei metalurgice din Rabnita.

Directorul Serviciului Graniceri, Alexei Roibua spus ca pana acum au fost scoase 145 de kilometri de sarma, care este depozitata si bine pazita la pichetele de graniceri. „Potrivit dispozitiei guvernului, lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul lunii martie. Daca vom avea vreme frumoasa, vom reusi sa scoatem gardul mai devreme”, a mentionat Alexei Roibu.

Dispozitia de scoatere a sarmei ghimpate de la hotarul cu Romania a fost semnata de premierul moldovean Vlad Filat „ in scopul aducerii situatiei de la frontiera in concordanta cu prevederile cadrului legislativ national, precum si cu practicile europene in domeniu”. Gardul a fost montat in perioada sovietica, in 8 din cele 11 raioane de la frontiera moldo-romana.

Sursa: InfoPrim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *