Actualitate

Șase autospeciale de intervenție din Scoția au fost donate pompierilor moldoveni

La Căușeni și Nisporeni pompierii au primit chile autospecialelor și s-au bucurat de echipamentul oferit de scoțieni. După o săptămînă de testare a tehnicii și schimb de experiență, 45 de salvatori și pompieri vor avea posibilitatea să intervină cu echipament performant în lichidarea consecințelor accidentelor de circulație, dar și lichidarea incendiilor.

18 reprezentanți scoțieni au fost alături de colegii molodveni pentru ai ajuta să mînuiască utilajele, care de pe 9 septembrie au intrat în echipamentelor salvatorilor. Mașinele au fost oferite subdiviziunilor Serviciului Situții Excepționale din raioanele Căușeni, Ștefan – Vodă, Căinari, Ungheni, Nisporeni și Călărași, iar pompierii au demonstart în aplicații tactice că pot fi la înălțimea așteptărilor.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI colaborază cu reprezentanții scoțieni din anul 2008. În această perioada, Republicii Moldova i-au fost donate de Scoția 18 autospeciale de intervenții la incendii, cu echipament, dar și patru ambulanțe pentru asistență medicală. Aceste mașini au fost incluse în echipamentul serviciului din 12 raioane din țară.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale, datorită tehnicii oferită de scoțieni, a fost posibilă intervenția în peste 1000 situații excepționale cu pericol pentru viața oamenilor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *