Culinar.md

Şase sfaturi culinare pentru a găti rapid şi gustos

 1 Ceapa curăţată va fi mai puţin iute dacă înainte de a fi tocată va fi lăsată într-un vas cu apă rece.
2 Roşiile se curăţă mai uşor de coajă dacă, după fierbere, se pun într-un castron cu apă şi gheaţă.
3 Pentru ca orezul fiert să nu devină pilaf, iar bobul să rămână tare, se pot urma câţiva paşi simpli. Se spală bine de tot orezul – preferabil, cel cu bob lung – şi se lasă în apă rece minimum 30 de minute. La o unitate de orez se pune o unitate şi jumătate de apă. Se pune la fiert într-un vas fără capac la foc mediu spre mare. Când începe să clocotească, puneţi un capac la un anumit unghi în aşa fel încât să iasă abur şi daţi focul la mediu. Când încep să apară cratere în orez daţi focul mic, puneţi capacul în aşa fel încât să acopere bine şi amestecaţi din când în când. După 15 minute orezul este gata. Potriviţi de sare şi piper. Pentru a fi siguri că nu se va lipi, puneţi la fiert şi două-trei linguri de ulei, preferabil de măsline.
4 Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai fragedă şi aromată dacă este marinată în prealabil. La un kilogram de carne tăiată se pot adăuga trei linguri de oţet, trei linguri de ulei, preferabil de măsline, trei linguri de vin, o linguriţă de piper boabe, una de boabe de muştar, trei linguri de sos de soia, foi de dafin, sare după gust. Amestecaţi
bine şi lăsaţi în frigider într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic cel puţin o oră, maximum patru ore. Folosiţi doar bucăţile de carne marinată în mâncare.
5 Pregătiţi salata de vinete delicioasă în timp-record. Vinetele congelate se dezgheaţă foarte uşor în cuptorul cu icrounde, la programul special pentru aşa ceva. Apoi, tăiate cubuleţe, se bagă la robot sau la blender. După un minut, se toarnă puţin ulei (preferabil de măsline). Pentru un gust mai bogat adăugaţi un gălbenuş de ou şi lăsaţi încă un minut la robot. Ceapa se poate mărunţi şi ea foarte bine la robot sau blender.
6 Ţelina, păstârnacul, ceapa, ardeiul gras, cartofii şi morcovii pentru ciorbă se pot mărunţi la robotul de bucătărie. Tăiat mărunt, zarzavatul va fierbe mai repede, iar gustul va fi mai bogat.

Mai multe detalii despre o viaţă gustoasă şi sănătoasă afli intrand pe www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *