Frumusețe

Șase sfaturi de frumusețe pentru iarnă

Sezonul rece impune anumite măsuri de precauție pe care este indicat să le aveți în vedere dacă vreți că pielea să nu aibă de suferit din cauza temperaturii scăzute.

Iată șase gesturi simple, pe care orice femeie le poate pune în aplicare cu ușurință și care au efecte miraculoase:

Demachiați-vă cu grijă!
Uitați pentru o perioadă de tampoanele demachiante! Sunt foarte practice, însă iarna devin uneori iritante pentru ten. Pentru o demachiere corectă și blândș, inspirați-vă din ritualurile asiatice. Durează doar trei minute: un minut pentru a vă masa tenul cu o crema specială pentru iarna; un minut pentru a aplica un gel demachiant amestecat cu o picatura de apa și încă un minut pentru a curăța bine tenul cu un șervețel umed sau cu o mănușă moale îmbibată în apă călduță. Și, ca bonus, folosiți un tonic fără alcool. Repetați gestul dimineață și seara.

Folosiți un ser revitalizant!
Pentru a contracara efectele negative ale toamnei asupra tenului, folosiți un ser cu vitamine. Aplicați-l cu o pensulă specială, pe toata fața. Lăsați-l să actioneze un minut, apoi aplicați trei picături de cremă hidratantă de zi în zonele mai uscate și gata! Este un tratament ideal pentru dimineață. Faceți o cură de 15 zile sau o cură intensă de 3 zile în care aplicați tratamentul dimineața și seara.

Alegeți un hidratant mai… hidratant!
Frigul, aerul uscat, trecerea bruscă de la căldura din interior la temperatura negativă de afară, toate acestea afectează stratul protector al epidermei. Care este antidotul? Folosiți o cremă bogată în substanțe hidratante și aplicați-o cu un burete umed de mai multe ori, până când obrajii devin moi.

Preveniți roșeata provocată de ger!
Cu două săptămâni înainte de venirea iernii faceți o cură de magneziu și cobalt. Iar în zilele în care temperatura este extrem de scăzută aplicați direct pe piele, timp de 5 – 10 minute, o compresă pe care ați vărsat câte o fiolă din aceste oligoelemente apoi folosiți o cremă pentru pielea sensibilă.

Fond de ten si pudra adecvate sezonului!
Chiar dacă nu sunteți adepte ale fondului de ten, trebuie să țineți cont de faptul că iarna, fondul de ten este mai mult decât un simplu produs de înfrumusețare. Produsele fabricate în ultimii ani au efecte uluitoare. Pe lângă faptul că acoperă cu brio orice imperfecțiune a tenului, fondul de ten are și rolul de a proteja pielea. Așa că nu ezitați să îl folosiți și nu vă zgârciți atunci cand îl achizitionați. De asemenea, nu ezitați să folosiți pudra. Atenție însă, la nuanțele pe care le alegeți. Profesioniștii recomandă, în general, nuanțele de roz.

Rujați-vă!
Chiar dacă preferați luciul de buze, iarna obișnuiți-vă să folosiți un ruj cremos, concentrat în pigmenți, dar și în substanțe nutritive. Aplicați din belșug, pentru a vă proteja buzele. Seara, după demachiere, aplicați un balsam de buze.

Sursa: desprecopii.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *