Timpul Liber

Şase soluţii făcute în casă pentru curăţarea locuinţei

Lista este uneori prea lungă şi prea demoralizantă, aşa că ne oprim aici şi adăugăm fiecare în gând ce mai avem de făcut.
Ceea ce o să facem însă în continuare este să vă dăm câteva sfaturi practice, extrem de utile în astfel de momente, dar mai ales atunci când constatăm că nu mai avem diferite produse de curăţenie şi nici nu ştim la ce tehnici să apelăm pentru a readuce strălucirea pierdută a unor obiecte de prin gospodărie. Avem şase reţete de soluţii de casă tocmai bune pentru astfel de situaţii!

1. Soluţie pentru parchet şi mobilă
Pentru a da luciu lemnului, combinaţi 250 ml de ulei de măsline cu 100 ml de suc de lămâie şi sunteţi tocmai buni de treabă.
2. Soluţie pentru geamuri şi oglinzi
200 ml de alcool sanitar cu 100 ml apă, plus o rolă de şerveţele de bucătărie şi geamurile şi oglinzile se vor curăța rapid şi uşor.
3. Soluţie de curăţare a tablourilor pe pânză
Nu este o soluţie lichidă, precum cele de mai sus, ci o tehnică de revitalizare a picturilor în ulei. Pentru asta nu aveţi nevoie decât de o jumătate de cartof, cu care să frecaţi uşor pânza. Amidonul ajută la împrospătarea culorilor. Dacă rama este din lemn, folosiţi mixtul de ulei de măsline şi suc de lămâie (n.r. soluţia #1).
4. Soluţie de curăţare a argintăriei
Dacă aveţi invitaţi la masă şi vreţi să folosiţi serviciul de tacâmuri de argint, atunci îi puteţi da un luciu nou cu puţin praf de cretă amestecat cu oţet. Sau doar cu oţet, în care lăsaţi tacâmurile scufundate 3-5 minute.
5. Soluţie de curăţare a alamei
Tot oţetul este salvarea, dar cel de vin. Amestecul cu tărâţe ajută.
6. Soluţie de curăţare a oţelului inoxidabil

Amestecaţi oţet cu săpun în părţi egale şi apucaţi-vă de lustruit. Instalaţiile sanitare aşteaptă să îşi recapete strălucirea.

Spor la curăţenie!

diybazaar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *