Ucraina

SBU a reținut un suspect rus care complota să asasineze oficiali ucraineni: 150 de mii de dolari de omor

O persoană a fost găsită vinovată pentru complotul de asasinare a șefului serviciilor de informații Kirilo Budanov, a ministrului apărării Oleksii Reznikov și a unui activist ucrainean popular, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei, citat de Kyiv Independent.

Acuzatul este din Luganskul ocupat și avea asupra sa un pașaport rusesc, potrivit SBU. De asemenea, acesta a luat parte la acțiuni militare împotriva forțelor armate ucrainene în estul Ucrainei.

Potrivit SBU, individul a fost recrutat de serviciile de informații militare rusești după începerea invaziei la scară largă.

Suspectului i s-a promis o „recompensă” între 100.000 și 150.000 de dolari pentru uciderea fiecărui individ, a mai relatat SBU.

SBU ia acum „măsuri cuprinzătoare” pentru a-i aduce în fața justiției pe complicii ruși ai acuzatului care se află în Federația Rusă.

Doctorul spion

Un tribunal ucrainean a condamnat la 12 ani de închisoare un bărbat acuzat că este agent rus, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU.

Bărbatul este un fost prorector al uneia dintre instituțiile de învățământ medical superior din Kiev. În 2020, el s-a mutat în Crimeea, unde a fost recrutat de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, potrivit SBU.

Cu o lună înainte de începerea invaziei, în februarie 2022, el s-a întors la Kiev pentru a-și îndeplini misiunile, a precizat SBU. Agentul culegea informații despre soldații ucraineni care urmau un tratament în spitalele din regiunea Kievului, potrivit SBU.

Ca recompensă pentru informațiile sale, FSB a promis că îl va numi ministru adjunct al sănătății în administrația din Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, a adăugat SBU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *