Externe

SBU l-a inclus pe „don-don” Kadîrov pe lista persoanelor urmărite. „Să mă caute pe internet”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe aliatul lui Putin, Ramzan Kadîrov pe lista persoanelor căutate, potrivit informațiile actualizate de pe site-ul Ministerului ucrainean de Interne, relatează publicația independentă The Insider și Kommersant.

Astfel, potrivit Ministerului ucrainean de Interne, Kadîrov este „o persoană care se ascunde de autoritățile pentru o anchetă preliminară”.

Anchetatorii îl acuză pe cecen de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei și de planificarea, pregătirea, declanșarea și desfășurarea unui război de agresiune.

Kadîrov riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Cecenul a reacționat ironic la aflarea veștii că autoritățile de la Kiev îl caută, precizând că a fost deja „de câteva ori” în Ucraina.

Acesta consideră că metodele de căutare ucrainene sunt concepute ”doar pentru căutări pe internet”.

”Toată lumea știe că mă aflu în centrul Groznîi, dar este a doua oară când stupidul Serviciu de Securitate ucrainean mă pune pe o listă de persoane căutate”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Pe lista persoanelor urmărite de SBU se mai află și generalul Serghei Surovikin, numit „Armaghedon”, comandantul trupelor ruse din Ucraina, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, Maria Zaharova, și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *