Social

Scade ușor numărul infecțiilor respiratorii din Chișinău. Gîlca: „Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese”

Șeful Direcției generale de asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a anunțat că numărul de infecții respiratorii din Chișinău a înregistrat o ușoară descreștere în perioada săptămânilor de vacanță, dar odată cu revenirea copiilor în instituțiile de învățământ, numărul de infectări ar putea înregistra o nouă creștere, potrivit Deschide.md.

„Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese. Presiunea este mult mai mică decât a fost ultimele 3 săptămâni. Noi credem că în această săptămână am putea să avem o creștere datorită revenirii copiilor din vacanțe. Referitor la numărul de cazuri de gripă putem să avem o creștere a numărului de infectări.

Din păcate, de la Minister nu s-au pronunțat ca să avem o ghidare și nu am avut nicio directivă a Comisiei Naționale de Sănătate Publică, ca să ghideze populația cu măsuri necesare. Considerăm că măsurile de protecție trebuie să fie puse în capul mesei”, a declarat Gîlca în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Astfel, potrivit datelor oferite de șeful de la Sănătate, săptamâna trecută au fost înregistrate peste 5200 de cazuri de infecții respiratorii acute, dintre circa 44% au fost la copii. De asemenea, au fost înregistrate 162 cazuri de gripă, inclusiv 99 – la copii în vârste de până la 17 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *