ActualitateExterne

scandal de corupție cuprinde industria serviciilor funerare din China

Autorităţile chineze au scos la iveală corupţia larg răspândită în industria serviciilor funerare, cu infracţiuni mergând de la perceperea de taxe ilegale şi până la construirea ilegală de cimitire, consemnează miercuri media de stat din China, preluată de Reuters. Mai mulţi vechi directori şi oficiali ai unor instituţii din domeniu au fost arestaţi, conform Agerpres.

Chiar săptămâna trecută, s-a constatat implicarea unei companii chineze într-un scandal privind furtul şi revânzarea de cadavre, unele provenite de la case funerare, după ce o ştire publicată de portalul Pengpai Xinwen (The Paper) din Shanghai, susţinut de stat, s-a “viralizat” în social media.

Anchetatorii din provinciile Anhui, Guangdong, Jiangsu, Jiangxi, Jilin, Liaoning, Sichuan şi Yunnan au descoperit numeroase încălcări ale legii de către angajaţi ai unor case funerare şi organisme similare, a scris miercuri China Daily.

Zeci de astfel de cazuri au fost depistate de la debutul cercetărilor, la începutul anului în curs. Mulţi dintre cei vizaţi de anchete au vechime în industrie, conform media.

Campanii anticorupţie din Anhui, Liaoning şi Jilin au permis să se constate că unele companii funerare percepeau taxe ilegale, precum şi construirea şi operarea ilegală de cimitire, potrivit Global Media, organ al Partidului Comunist.

6 arestări

Astfel, un angajat al unei companii funerare din Huainan, în provincia estică Anhui, a fost arestat pentru “presupuse încălcări grave ale disciplinei şi legii”, a anunţat guvernul local, folosind un eufemism care se referă de regulă la cazurile de corupţie.

În provincia sud-vestică Sichuan, autorităţile din oraşul Dazhou au lansat cercetări împotriva a 89 de persoane şi au arestat şase.

Este anchetat şi directorul a două companii din Quxian, în aceeaşi provincie, respectivul având o vechime de peste 30 de ani în industria serviciilor funerare, a menţionat guvernul local.

Autorităţile din Jilin (nord-est) şi-au accelerat la rândul lor eforturile de a combate corupţia în serviciile funerare, în răspuns la reclamaţiile din partea publicului, a mai consemnat media de stat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *