CSI / Rusia

Scandal de corupție în armata rusă. Generalul responsabil de apărarea aeriană a Moscovei -arestat

Tribunalul Militar al Garnizoanei 235 Moscova a decis să îl aresteze preventiv pe generalul-maior Konstantin Ogienko, responsabil de apărarea aeriană a capitalei Federației Ruse. Acesta este acuzat de luare de mită, potrivit Kommersant, TASS și Hotnews.

Până în luna iulie, Ogienko a fost comandant al Armatei de Apărare Aeriană cu destinație specială a Ordinului 1 Lenin, care este responsabilă de protejarea cerului deasupra Moscovei.

Menționăm că accesta a fost reținut pe 27 iulie și instanța a decis să prelungească arestul preventiv până la 27 noiembrie.

Potrivit anchetatorilor, Ogienko a primit mită de la organizația Nadejda în schimbul unor terenuri ce aparțin Ministerului rus al Apărării.

Potrivit procurorilor militari, comandantul Diviziei a 4-a de apărare aeriană, generalul-maior Dmitri Belyatsky, a fost complicele lui Ogienko.

Generalii ruși ar fi trebuit să primescă în total 300 de milioane de ruble din partea organizației. Aceștia au fost prinși când luau o parte din bani.

Generalul Belyatsky, care se află în arest la domiciliu, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei și a depus mărturie împotriva lui Ogienko. Acesta a negat acuzațiile.

Din anchetă reiese că șeful organizației Nadejda a luat bani de la mai multe asociații și oameni, promițând în schimb terenuri în apropiere de Moscova, iar creierul operațiunii era comandantul responsabil de apărarea capitalei Rusiei.

Și șeful organizației a fost pus sub acuzare pentru dare de mită.

Kommersant mai notează că Ministerul rus al Apărării verifică dacă înstrăinarea terenurilor din ultima vreme a fost făcută legal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *