Externe

Scandal de spionaj în Germania: Doi oficiali din Ministerul Economiei, suspectați de legături cu Rusia

​Ministerul german al Economiei a cerut serviciilor germane de informații să investigheze doi înalți oficiali ai ministerului în legătură cu acuzații de spionaj în favoarea Rusiei, scrie Die Zeit.

Reprezentanți ai Ministerului Economiei ar fi sesizat, în primăvară, serviciul german de informații interne (BfV) despre presupuse poziții pro-ruse ale doi oficiali din minister privind planul de redresare a furnizorului de utilități Uniper sau despre intervenția statului în compania Gazprom Germania.

Cei doi înalți funcționari publici din Ministerul Economiei ar fi atras atenția colegilor săi arătând „simpatie față de viziunea rusă” asupra chestiunilor de politică energetică, inclusiv asupra deciziei de a bloca aprobarea gazoductului Nord Stream 2, scrie sursa citată.

Publicația germană nu i-a nominalizat pe cei doi oficiali.

Serviciile germane de informații au deschis o anchetă în acest caz, BfV verificând trecutul oficialilor, relațiile personale și istoricul călătoriilor celor doi, fără însă să descopere până acum dovezi solide de spionaj sau de corupție.

Ministerul Economiei din Germania a spus că a fost în strânsă legătură cu BfV pe acest caz, având în vedere natura sensibilă a activității.

„În plus, actuala administrație a revizuit complet politica de prietenie cu Rusia a guvernului precedent. Toate eforturile noii administrații au scopul de a reduce dependența de gazul rusesc. Această politică este riguros implementată”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *