Ultima oră

SCANDAL enorm în MAI: Deși controversatul ministru Recean A FOST INFORMAT că Direcția 5 ÎNSCENEAZĂ INFRACŢIUNI cei vizați rămân în funcții

Astfel, putem anunţa că, Serviciul de securitate internă al MAI, l-a informat pe ministrul de Interne Dorin Recean în legătură cu acuzaţiile aduse colaboratorilor MAI. Raportul înaintat ministrului Recean face trimitere la posibile încălcări ale Legii privind secretul de stat, Codului de procedură penală şi a Odinului privind efectuarea anchetei de serviciu în cazuri de scurgeri de informaţii clasificate ca secret de stat.

Raportul înaintat ministrului Dorin Recean ridică mari semne de întrebare asupra legalităţii operaţiunii desfăşurate la Odessa.

În virtutea atribuţiilor legale, Serviciul securitate internă al MAI a remis materialele cauzei Procuraturii anticorupţie, care a dispus încă la data de 15 octombrie începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu împotriva ofițerilor Direcției 5 Misiuni speciale vizați de ancheta publicată ieri de portalul nostru.

Mai mult, unul dintre documentele trimise ieri la redacţie, ca urmare a publicării anchetei cu titlul “Ofiţeri de la Misiuni speciale ai MAI, ACUZAŢI că AU ÎNSCENAT O TÂLHĂRIE pe teritoriul Ucraine” face trimitere la o altă schemă de șantaj aplicată asupra unei persoane, în condiții similare celor descrise în acheta noastră. Coincid și numele persoanelor inplicate – Ghenadie Ciugureanu, alias Ivan Egorov și aceeași ofițeri ai Direcției 5. Aceasta confirmă că operațiunea Odessa nu este un caz singular, ci face parte dintr-o schemă complexă, pusă la cale de cei menționați și care este aplicată cel puțin din anul 2011.

În aceste condiții, solicităm public ministrului de Interne Dorin Recean, Procurorului general Corneliu Gurin și șefului procuraturii Anticorupție să informeze opinia publică asupra stadiului desfășurării anchetei și să explice de ce, dată fiind gravitatea faptelor sesizate și dovada că nu este vorba despre o acțiune singulară, ofițerii investigați NU AU FOST SUSPENDAȚI DIN FUNCȚIE până la elucidarea implicării lor în faptele descrise.

INCREDIBIL, Recean recunoaște că el a spus: "Adu-l și eu am să-l TRĂSNESC cu capul de asfalt"

Redacția deschide.md precizează, pentru organele abilitate cât și pentru colegii de breaslă și organizațiile pentru protecția jurnaliștilor că ancheta publicată ieri a fost declanșată în urma unei sesizări primite din partea unei persoane civile, rudă a victimei operațiunii Odessa.

De asemenea, documentele primite la redacție după publicarea anchetei și care atestă o schemă similară, au fost aduse de persoana vizată.

Precizăm că o anchetă privind acțiunile suspecte ale Direcției 5 Misiuni speciale continuă și vom prezenta și alte cazuri care confirmă operațiunile dubioase derulate de ofițeri ai acestei Direcții, de-a lungul timpului.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *