Actualitate

Scandal la Buciumul: “Primaria vrea să distrugă asociația și să amenajeze aici un supermarket”

Viorica Tataru, care locuieste impreuna cu familia in incinta centrului, spune ca dupa moartea tatalui sau a incercat sa-i continue afacerea. Primaria, insa, sustine ca Buciumul este intreprindere muncipala, iar de curand a numit un administrator pentru a relansa centrul.

Viorica Tataru, care s-a prezentat drept jurist al asociatiei Buciumul, spune ca acum cateva luni s-a mutat aici impreuna cu sotul si cei trei copii. Vrea sa relanseze activitatea studioului. De trei zile insa a aflat ca centrul are un nou administrator care a pus si paza la usa, iar ea are la dispozitie zece zile sa plece. Fiica lui Tudor Tataru acuza Primaria ca vrea sa distruga centrul, iar in loc sa construiasca un supermarket.

Fiica lui Tudor Tataru crede ca autoritatile sunt suparate pentru ca tatal sau ar fi trecut de partea comunistilor, atunci cand era in viata.

In sustinerea fiicei lui Tudor Tataru au venit mai multi actori care au lucrat pe vremuri la Buciumul. Insa acestia n-au avut acces pe tritoriu.

De cealalta parte Primaria sustine ca Buciumul este intreprindere muncipala, iar Tudor Tataru ar fi creat o societate pe actiuni, pe care a inregistrat-o pe aceeasi adresa. Insa teritoriul apartine Primariei. Acum autoritatile locale nu vor decat sa reactiveze centrul cultural.

Intreprinderea a fost creata in anul 1992 si se intinde pe o suprafata de circa 1,5 hectare.  

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *