Politică

SCANDAL la Comrat! Adunarea Populară a Găgăuziei au refuzat repetat să învestească „guvernul” lui Șor

Adunarea Populară a Găgăuziei pentru a doua oară au respins solicitarea bașcanului Eugenia Guțul privind învestirea noului Comitet executiv al autonomiei (guvernul local).

Potrivit președintelui APG, Dmitri Constantinov, deputații au atras atenția asupra faptului că în componența nominală a Comitetului executiv au fost admise mai multe nereguli, fapt ce împiedică examinarea subiectului, transmite Deschide.md.

Fiind întrabat dacă problema ar fi necunoașterea limbii găgăuze de către unii candidați la funcția de membri ai Comitetului executiv, Constantinov a spus că „subiectul limbii” încă nu a fost abordat.

Menționăm că anterior, APG a solicitat Eugeniei Guțul înlocuirea unor persoane din componența Comitetului din motiv că aceștia nu posedă limba găgăuză, fapt ce contravine legislației autonomiei. Drept răspuns, deputatul fugar Ilan Șor a declarat că Constantinov și alți deputați din APG vor să includă în componența Comitetului rudele și amantele sale.

În timp ce deputații Adunării examinau subiectul, zeci de simpatizanți ai Partidului „ȘOR” s-au adunat în fața APG, solicitând învestirea Comitetului executiv. 

De menționat că reprezentantul fostului Partid „ȘOR”, Eugenia Guțul a obținut victorie în cadrul alegerilor bașcanului Găgăuziei din această primăvară. În turul II, aceasta a fost susținută de mai multe forțe din regiune, inclusiv de Constantinov, care după victoria lui Guțul a vizitat Tel-Avivul, unde a avut o întrevedere cu Ilan Șor.

Potrivit unui comunicat de presă publicat ulterior de APG, deputații din autonomie au anunțat sprijin pentru Guțul, iar Șor a promis că va investi în autonomie peste 500 mln. lei în următorii ani, inclusiv va construi un aeroport modern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. 1. Ce fel de stat in stat ? De acordat autonomie doar culturală. Obrazniculu i se ia ”praznicul” !
    2. Alegeri repetate după toate regulile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *