Actualitate

Scandal la Ustia

Partidul Comunistilor a folosit banii destinati saracilor si bolnavilor pentru remunerarea activistilor de partid pe perioada campaniei electorale. Zilele trecute la Ustia, r-l Dubasari, a izbucnit un scandal, cand s-a aflat ca invalizii care figurau initial intr-o lista pentru acordare de ajutor social au fost inlocuiti peste noapte cu membri tineri ai PCRM.

„Saracii” au primit imediat dupa alegeri sume a cate 300 si 1000 lei, in total 16.300 lei, din fondul de sustinere sociala a populatiei. Printre beneficiari se numara sefa Sectiei de asistenta sociala Ustia, soferul acesteia si sotia sa, sefa oficiului postal, directoarea scolii si sefa centrului de sanatate. Lista este semnata de seful Directiei asistenta sociala a raionului Dubasari, Vasile Popescu, tot el presedintele organizatiei teritoriale a PCRM.

„In momentul in care am aflat despre acest gest al fondului local de sustinere a populatiei, am solicitat in cadrul sedintei consiliului local explicatii despre felul in care a fost alcatuita aceasta lista. Sefa Sectiei de asistenta sociala Ustia mi-a zis ca a fost intocmita in baza catorva anchete sociale ale satenilor, iar restul persoanelor au fost incluse la sugestia Directiei asistenta sociala a raionului Dubasari. Banuiesc ca s-a intamplat nu doar in Ustia, ci in tot raionul Dubasari, unde tuturor asistentilor sociali li s-a indicat de la raion ce persoane sa includa in lista de beneficiari de ajutor social. Imediat dupa sedinta consiliului local, m-am intalnit si cu primarul de Oxentea, care mi-a spus ca si la ei in sat s-au acordat asemenea ajutoare. Asa au castigat comunistii alegerile, cu bani publici”, a relatat pentru TIMPUL ex-primarul de Ustia, Sergiu Uratu, consilier local. Potrivit lui Uratu, desi nu este membru de partid, el fusese ales consilier pe lista Partidului Comunistilor, dar, dupa ce a aflat despre aceasta faradelege, a declarat la sedinta consiliului ca devine independent. Pe marginea acestui caz, consilierul a sesizat procuratura raionala din Dubasari si, in termen de 30 de zile, asteapta un raspuns oficial.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *