EconomieSocial

Scandalul de la „Apă-Canal Chișinău” – continuă. CMC se convoacă în ședință de urgență

Scandalul legat de situația critică din cadrul întreprinderii municipal „Apă-Canal Chișinău” continuă. În acest sens, marți, 31 ianuarie, este convocată o nouă ședință a Consiliului Municipal Chișinău. Asta după ce, reprezentanții de la Apă Canal au anunțat că există riscul ca locuitorii din mun Chișinău să rămână fără apă la robinete, din cauza datoriilor întreprinderii Apă-Canal față de furnizorul de energie electrică Premier Energy, relatează Deschide.md.

Astfel, potrivit primarului general de Chișinău, riscul de a rămâne fără apă vine începând cu miercuri, 1 februarie.

„Mâine, la ședința Consiliului Municipal Chișinău ar trebui să pregătiți un raport amplu. Toate demersurile inclusiv cele către Consiliul Suprem de Securitate, către Guvern și prim-ministru, ca să ia atitudine. (n.r. S-a adresat primarul către șefa Apă Canal, Irina Gutnic). Deconectarea de la serviciul de apă și canalizare ar avea consecințe grave asupra sistemului de canalizare, asupra infrastructurii rețellâelor de apeduct, în condițiile în care avem temperaturi de minus afară”, a declarat primarul general în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

La rândul său, șefa întreprinderii Apă Canal, Irina Gutnic, a menționat că pentru stingerea datoriilor istorice este nevoie de 125 mln de lei, iar ca să nu fie lipsiți de apă chișinăuienii – este nevoie de conectarea la energie electrică a dispozitivelor strategice.

„Solicităm să fie modificatăa metodologia de calcul ca să fie posibilă ajustarea tarifelor până la nivelul, care ar acoperi toate cheltuielile operaționale”, a declarat Gutnic.

În acest sens, reprezentanții Biroului Permanent al CMC au decis ca mâine să se întrunească într-o ședință urgentă, în cadrul căreia să fie discutat subiectul legat de datoriile întreprinderii Apă Canal și riscul deconectărilor de la apă a cetățenilor din municipiul Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *