Auto

Scandalul Volkswagen: Peste 100 de mii de maşini, afectate în România

Anunţul a venit joi de la ministrul Transporturilor, Iulian Matache. E vorba de maşini Euro 5, cu motoare de 1.2, 1.6 şi 2 litri. Pe stoc, la dealerii grupului Volkswagen se află circa trei sute de autovehicule ce nu vor mai putea fi vândute până la rezolvarea problemelor, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

„Pentru a elimina presupunerile privind numărul de astfel de autovehicule ce au fost înmatriculate în România, au fost eliberate cărţi de identitate pentru un număr de 105 mii de autovehicule, din care 56 de mii noi la data înmatriculării şi 49 de mii aveau statut de vehicul utilizat, adică second hand. De asemenea, se află pe stoc, nevândute, la dealerii Volkswagen, un număr de circa trei sute de autoturisme, pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate, până la rezolvarea problemelor. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vândute", explică Matache.

De partea, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu spune că proprietarii de maşini marca Volkswagen care au plătit deja taxa de poluare nu trebuie să achite acum diferenţa: „Cetăţeanul român nu va plăti diferenţa taxei de mediu, pentru că el nu are nici o vină. Noi trebuie să ne îndreptăm către cel care a prejudiciat”.

Autorităţile române vor cere Volkswagen să plătească diferenţa pentru taxa de mediu rezultată în urma reclasificării motoarelor cu probleme, astfel încât cumpărătorii maşinilor nu vor fi afectaţi din acest punct de vedere, spune ministrul.

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *