Sănătate

Scapă de balonare

Dacă atunci când ieşi în oraş poţi să ascunzi cât de cât cu ajutorul unei rochiţe sau a unei bluziţe burtica, atunci când mergi la plajă nu mai poţi să faci acest lucru. În cazul în care nu vrei să stai cu burtica trasă pe tot parcursul zilei, trebuie să iei o decizie puţin drastică vizavi de alimentaţie.

Balonarea este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, iar motivele pentru care se manifestă sunt destul de variate. Cea mai bună soluţie pentru a scăpa de această problemă este să adopţi un regim alimentar echilibrat, să alegi preparate uşoare, să nu combini foarte multe alimente la aceeaşi masă şi să consumi multe lichide, cum ar fi apa plată sau ceaiurile din plante medicinale. Printre alimentele care favorizează retenţia apei în organism şi cresc riscul de balonare se numără: dulciurile, alimentele sărate, mezelurile, prăjelile, sucurile carbogazoase şi făinoasele (pâinea, pastele, produsele de patiserie, prăjiturile).

O soluţie foarte bună pentru a combate balonarea este mişcarea. Joggingul combinat cu un set de abdomene este cea mai bună armă pentru a avea un abdomen plat şi tonifiat. În cazul în care nu ai timpul necesar de a face mişcare, există câteva alimente pe care trebuie să le consumi pentru efectul lor diuretic.

Avocado

Dacă vei include grăsimi sănătoase la fiecare masă, vei menţine senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă de timp. În plus, grăsimile sănătoase precum avocado, untul de diverse alune/nuci, uleiul de măsline presat la rece, somonul, sardinele nu te vor balona, dar îţi vor alunga foamea o perioadă bună de timp.

Mărarul şi ţelina

Frunzele proaspete de mărar au un puternic efect diuretic, împiedică dezvoltarea bacteriilor rele în intestin şi previn formarea gazelor intestinale. Rădăcina de ţelină are efect diuretic şi detoxifiant, favorizând eliminarea surplusului de apă din organism.

Iaurturile uşoare

Datorită conţinutului bogat în probiotice, iaurturile au rolul de a regla digestia şi a împiedica apariţia senzaţiei de balonare.

Ceaiul verde

Consumat în cantităţi moderate (două căni pe zi) şi neîndulcit, ceaiul verde te poate scăpa de senzaţia de balonare.

Pepenele roşu

Are un conţinut ridicat de apă şi împiedică senzaţia de balonare.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *