CSI / Rusia

(SCENARIU) Alianța ruso-chineză este o amenințare pentru al Treilea război mondial

Soros crede că un astfel de scenariu este posibil în cazul în care China își orientează economia strict pe nevoile interne, nu și pentru export. Apoi, autoritățile chineze vor avea nevoie de un conflict extern, ca să se mențină la putere, afirmă miliardarul.

„Dacă apare un conflict între China și un aliat militar al SUA, cum ar fi Japonia, nu este o exagerare să spunem că vom fi în pragul celui de-al Treilea război mondial” – afirmă Soros, citat de Market Watch.

Pentru a evita acest lucru, Statele Unite ale Americii ar trebui să facă o „concesiune majoră” Chinei: să permită yuanului să devină parte a coșului valutar al Fondului Monetar Internațional (FMI). Moneda chineză, în acest caz, poate concura cu dolarul.

La rândul său, China trebuie să ofere o mai mare deschidere în ceea ce privește transformarea economiei, a declarat miliardarul. El a spus că SUA și China vor ajunge cu greu la un acord, dar alternativa este „foarte neplăcută.”

În caz contrar, există pericolul unei alianțe politice și militare a Chinei cu Rusia, iar apoi amenințarea unui nou război mondial devine cu adevarat reală, crede Soros.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *