Social

Schema de obținere ilegală a terenurilor Primăriei Chișinău: CNA anunță prima reținere

O persoană a fost reținută, iar alte 6 sunt cercetate în libertate, după ce ar fi pus la cale o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău, transmite Radio Moldova.

Reținerea a avut loc în urma unor percheziții desfășurată miercuri dimineața la persoanele vizate în organizarea schemei. În rezultatul verificărilor au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, iar o persoană a fost reținută pentru 72 de ore.

Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual.

Potrivit CNA, schema funcționa în felul următor: un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile.

La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei mun. Chișinău.

Valoarea prejudiciului cauzat municipalității, deocamdată, nu a fost anunțată

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *