Ultima oră

Schema prin care Viorel Țopa a delapidat 400 mii de dolari de la BEM

 Ceea ce au uitat însă jurnaliştii care s-au ocupat de subiect este să relateze publicului faptele pentru care au fost judecaţi cei doi.

Deşi a tirajat declaraţiile lui Sergiu Mocanu, preşedintele Mişcării Antimafie (finanţat tot din banii lui Victor şi Viorel Ţopa),trustul controlat de către cei doi condamnaţi la ani grei de puşcărie (care se află în căutare internaţională) a omis cu desăvârşire din buletinele de ştiri şi de pe paginile ziarelor orice informaţie despre dosarele în baza cărora au fost condamnaţi.

Astăzi, moldova24.info publică SCHEMA prin care, potrivit deciziei Curţii Supreme de Justiţie, Viorel Ţopa a delapidat 400 mii USD de la “Banca de Economii”. Aceasta este bazată pe decizia CSJ, care este una definitivă şi irevocabilă şi pe care o puteţi accesa şi citi aici.
 

Astfel, din schemă şi din decizia CSJ, devine clar că, ocupând o funcţie importantă în cadrul BEM, Viorel Ţopa, oferă un credit de 1000 000 de dolari companiei AIR MOLDOVA. În calitate de gaj, firma offshore, pe care o deţine, transferă pe conturile BEM suma de 400 de mii de Dolari (depuşi anterior pe conturile firmei de către complici). După ce AIR MOLDOVA obţine creditul de 1 milion de dolari începe a doua etapă a schemei de delapidare.

Ştiind din start că AIR Moldova nu va restitui creditul, Viorel Ţopa, aflânduse în funcţie la BEM, emite o dispoziţie prin care permite firmei offshore (care-i aparţine) să-şi retragă banii din bancă, chiar dacă acesta era de fapt un gaj.

Aşadar, Viorel Ţopa a intrat ilegal, prin delapidare, în posesia unui “comision” de 400 de mii de Euro acordat pentru un credit despre care se ştia din start că nu va fi stins, iar BEM a rămas şi fără 1 000 000 de USD şi fără gajul retras ilegal de către Viorel Ţopa.

DECIZIA CURŢII SUPREME DE JUSTIŢIE:

Sursa: Moldova24.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *