Actualitate

Schimb de replici între Voronin și Diacov: Noi n-am cumpărat deputați / Pentru că sunteți zgârciți

Potrivit lui, Parlamentul este obligat să execute prevederile Regulamentului legislativului și să excludă pe foștii comuniști din funcțiile obținute datorită partidului.

Voronin a spus, că deputații nu sunt obligați să discute asemenea proiecte de hotărâri, ci să le pună la vot. „Trebuie să executăm legile țarii noastre, începând din această sală, unde aceste legi se nasc. Și dacă noi avem legi și nu le executăm, pentru că așa e coloratura politică a Parlamentului, atunci mai departe noi cum procedam? Ce facem în alte instituții ale statului? […] Noi nu cerem nimic suplimentar, acei, care au tradat fracțiunea noastră, s-au vândut nu știu pentru ce și cui, lasă-i să plece”, a spus Voronin.

Cu o replică la adresa liderului PCRM a venit președintele de onoare a PD Dumitru Diacov, care a accentuat, că tradările sunt o tradiție proastă, creată în Republica Moldova. „Ținem minte, cînd deputații din alte fracțiuni plecau la o fracțiune mai mare și noi ne adresam cu rugămintea, dar fracțiunea mare spunea că se va gândi”, a vorbit Diacov, facând referire la perioada de guvernare a comuniștilor, când ultimii aveau majoritate în Parlament.

La randul lui, Voronin a spus că PCRM în comparație cu alte partide niciodată nu a cumpărat deputați. „Te felicitit, noi nu am cumpărat. Ne-o ajuns atît, cît am avut nevoie. Iată vi l-am dat pe Marian Lupu și alții, bucurați-vă", a spus comunistul. In replică, Diacov a spus că „oamenii serioși nu se vând". „N-ați cumpărat, pentru că sunteți zgîrciți. Când e vorba de oamenii serioși, ei nu sunt cumpărați. Astea-s speculații”, a precizat democratul.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *