ActualitateEconomie

Schimbarea radicală se face cu bani europeni

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura – Oprescu, afirmă că meşteşugurile şi producătorii români trebuie susţinuţi în mod concret, cu finanţări pentru atragerea şi formarea forţei de muncă, dar şi pentru a le asigura prezenţa la târgurile internaţionale.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a ministerului de resort, şefa de la Muncă a vizitat compania Tapel, o societate de familie din Sibiu, 100% românească, unica din ţară care mai produce piele şi articole din piele. Bucura Oprescu a fost impresionată de marfa producătorilor români “Am fost impresionată de calitatea şi frumuseţea produselor pe care le-am găsit în fabrica din Sibiu, unde lucrează doar 20 de oameni. Acest loc reconfirmă faptul că priceperea românilor rămâne un atu care ne poate pune oricând în topul clasamentelor internaţionale, dar pe care, din păcate, nu îl sprijinim suficient şi pe care nu ştim să îl valorificăm în interesul nostru. Statul român trebuie să se implice mai mult, atât în sprijinirea producătorilor mici, dar autentici, cumpărându-le produsele sau asigurându-le prezenţa la târgurile internaţionale, cât şi în resuscitarea meşteşugurilor, prin susţinerea adecvată a celor care încă le practică cu succes. Am cerut colegilor din Ministerul Muncii să gândească proiecte şi să identifice finanţări prin fonduri europene, prin care să dezvoltăm acest sector al meseriilor şi meşteşugurilor”, a declarat Simona Bucura – Oprescu.

Produsele obţinute în fabrica din Sibiu sunt în special articole din piele, iar materia primă este prelucrată de firme cu tradiţie în tăbăcirea pieilor şi accesorii metalice inoxidabile. Datorită calităţii şi varietăţii produselor, peste 60% din producţie pleacă la export, iar în România produsele lor se comercializează online şi în câteva magazine de vânătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *