Editorial

Schimbați balada!

Disciplinat, nerisipind niciun vot, li se spunea care este candidatul și ei mergeau să-l voteze. Au trecut de la Voronin la Dodon într-o clipită și îi înțeleg: e unica lor șansă să supraviețuiască.

Noi? Ratăm șansă după șansă. După ce am pierdut alegerile prezidențiale, ne repezim imediat după același scenariu. După ce ne-au trădat politicienii din interiorul puterii R. Moldova, mergem rapid la vot să punem ștampila pe Năstase. Dezbină și cucerește, ba chiar fă circ, aruncând cu hârtie igienică în oponenții tăi. De toată jena, stimabililor.

Traian Băsescu era bun numai când dădea cetățenii sau când făcea declarații de Unire. Dacă vorbește la concret despre o șansă pentru Chișinău, despre un candidat ireproșabil precum este Codreanu, deja Băsescu pute că „a făcut partid cu oamenii nepotriviți la Chișinău”, și astfel ajungem la:
Se cobor la vale,
Trei turme de miei,
Cu trei ciobănei.
Unu-i moldovan,
Unu-i ungurean
Şi unu-i vrâncean.
Iar cel ungurean
Şi cu cel vrâncean,
Mări, se vorbiră,
Ei se sfătuiră
Pe l-apus de soare
Ca să mi-l omoare
Pe cel moldovan,
Că-i mai ortoman
Ş-are oi mai multe,
Mândre şi cornute,
Şi cai învăţaţi,
Şi câini mai bărbaţi,

V-am spus și înainte de prezidențiale că va câștiga Dodon. Acum ni se clamează iarăși votul util. Care vot util, că scenariul este simplu: păpușarii Silviei Radu speră ca, în turul doi, unde vor ajunge prin vize de reședințe nou confecționate, să adune voturile „proeuropenilor” (votul util). Dar nu îl va da nimeni. Și atunci, chiar și varianta Ivan Ceban le convine, pentru că e din același „trust”.

Unioniștii au ratat multe șanse. De data aceasta, Constantin Codreanu, baciul moldovean venit din afara culoarelor politicii moldovenești, trebuie să adune cât mai multe voturi și să le strice calculele celorlalți, care vor să ne omoare, ATENȚIE: pe noi, nu pe el, pentru că el stă bine mersi și în Parlamentul de la București.

Asta e singura șansă să facem Unirea în 2018. E timpul să fim și noi, o dată în viață, disciplinați și uniți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *