Externe

Scholz: Germania va cheltui 2% din producția sa economică pentru apărare de anul viitor

Germania va cheltui 2% din producția sa economică pentru apărare încă de anul viitor, a declarat marți, 11 iulie, cancelarul german Olaf Scholz, relatează CNN.

Olaf Scholz a spus că acest randament va fi realizat prin „resursele bugetului nostru și prin activele speciale”, referindu-se la fondurile speciale de 100 de miliarde de euro pe care le-a promis pentru apărare la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022.

Germania se va asigura că obiectivul de 2% va fi atins în viitor „în mod permanent din resursele bugetului obișnuit”, chiar dacă activele speciale au fost epuizate, a adăugat el.

Acest lucru vine după ce membrii NATO au decis vineri ca obiectivul de 2% să devină acum o țintă minimă, având în vedere amenințarea continuă a războiului de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei.

„Este important pentru noi, de la început, să existe garanții de securitate pentru Ucraina care să poată fi eficiente după pace. Și pentru a face acest lucru vom face și aranjamentele necesare care sunt acum relevante pentru ceea ce oferim în prezent în termeni de sprijin, dar și pentru ceea ce este necesar într-o situație de pace”, a mai spus Scholz la sosirea la summitul NATO de la Vilnius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *