Externe

Scholz i-a îndemnat pe nemți să ia apărarea evreilor din țară: Cine îi atacă pe evreii din Germania “ne atacă pe noi toți”

Cancelarul federal german Olaf Scholz a făcut apel la concetățeni să ia o poziție clară împotriva antisemitismului. Potrivit acestuia, oricine îi atacă pe evreii din Germania “ne atacă pe noi toți”.

“De aceea trebuie să luăm cu toții atitudine în apărarea evreilor din Germania, este vorba de curaj civic”, a spus Scholz.

Cancelarul federal a subliniat, de asemenea, că este de datoria statului să protejeze instituțiile evreiești și că antisemitismul trebuie combătut – fără nicio iertare.

“Agențiile de aplicare a legii au instrumentele necesare și trebuie să le folosească în mod consecvent. Impresia mea este că poliția și instanțele știu ce au de făcut”, a rezumat Scholz.

Anterior, o demonstrație pro-palestiniană a avut loc în orașul german Frankfurt am Main, participanții având pancarte care înfățișau un steag israelian într-o pubelă de gunoi și cu rune SS.

Anterior, vicecancelarul german Robert Gabeck a făcut apel la asociațiile musulmane din țară să se disocieze de acțiunile anti-israeliene și să se pronunțe împotriva antisemitismului.

În plus, Consiliul Central al Musulmanilor din Germania a condamnat incidentele antisemite de la demonstrațiile pro-palestiniene din țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Evreiii inseamna cultura, civilizatie , progres ! Cultura si civilizatia europeana are la baza contributia masiva a inteligentului popor evreu ! Islamul inseamna intunericul mintii , inapoiere , primitivism , barbarie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *