Internațional

Scholz nu vrea ca Ucraina să intre în UE „pe scurtătură”: Este un imperativ al corectitudinii

​Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat joi că nu este în favoarea unei aderări „pe scurtătură” a Ucrainei la Uniunea UE, precizând că nu ar fi corect față de țările din Balcanii de Vest, relatează BBC.

„Faptul că nu există o scurtătură a căii aderării la UE (a Ucrainei) este un imperativ al corectitudinii faţă de cele şase ţări din Balcanii de Vest”, care vor de mult timp să adere la Uniune, subliniază Scholz într-un discurs în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Anterior, președintele francez, Emmanuel Macron a avertizat că ar putea dura „zeci de ani” pentru ca Ucraina să devină stat membru, o declarație cu care liderul german a fost de acord.

În aprilie, Scholz a cerut accelerarea cererilor națiunilor din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Kosovo.

În declarația sa de joi, Scholz a afirmat: „De ani de zile (aceste țări) au întreprins reforme intensive și se pregătesc pentru aderare. Respectarea promisiunilor noastre față de ele nu este doar o chestiune de credibilitate. Astăzi, mai mult ca niciodată, integrarea lor este și în interesele noastre strategice”.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Serbia ? Pai Romania nu are obiectii ? Ghita Sevastian sta bine mersi aparat de magnatii sarbi cu legaturi in Rusia. Nu mai zic de oprimarea vlahilor dim Timoc carw nu au scoli si biserici in carw sa se vorbeasca graiul romanesc.
    Scholz asta degeaba a imbateinit pe langa tante Angela xa tot prost a ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *