InternaționalUcraina

Scholz susține interzicerea munițiilor cu fragmentație, dar și decizia SUA de a trimite acest timp de muniții Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a apărat încă o dată decizia Statelor Unite de a furniza controversatele muniţii cu dispersie Ucrainei, dar în acelaşi timp el a subliniat importanţa tratatului internaţional care interzice acest tip de muniţii, transmite vineri, 14 iulie, DPA și Agerpres.

Guvernul de la Washington ”a luat o decizie care nu este a noastră, ci în mod suveran”, spus Scholz.

Potrivit cancelarului german, Convenţia internaţională privind muniţiile cu fragmentaţie, semnată şi de Germania, are ”o mare importanţă”, Scholz adăugând că este extrem de îngrijorat de impactul potenţial al bombelor cu dispersie neexplodate asupra civililor pentru mult timp după încheierea războiului.

La aproape 80 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania sunt relativ frecvente alertele despre bombe rămase neexplodate, a remarcat şeful executivului german.

”De aceea îngrijorarea noastră legată de respectarea acestei convenţii este absolut justificată”, a mai adăugat Olaf Scholz.

SUA, Ucraina şi Rusia nu au semnat convenţia internaţională care scoate în afara legii muniţiile cu dispersie. Armele de acest tip sunt bombe care explodează deasupra unei ţinte, eliberând un număr mare de încărcături explozive mai mici, ceea ce poate cauza numeroase victime în special în rândul civililor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Scholz joaca un joc dublu. Intrebare: cu ce ai putea sa ii scoti pe rusi din trabseele si cazematele sapate, cu ce ai putea sa le distrugi structurile de beton construite pe teritoriul invadat ? Raspuns: cu mai nimic, pt ca ucrainenii nu pot trece cu tancurile peste aceste structuri si aviatie sa le bombardeze nu au. Ramane singura optiune, sa le bombardeze cu artileria cu munitie cu fragmentare, care sa distruga aceste transee. Scholz este constient, pt ca banuiesc ca a fost informat, dar joaca dublu, facand pe prostul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *