Ultima oră

Schuebel: Fule vine pentru a vedea cum sărbătoresc moldovenii Ziua Europei

Declarația a fost făcută de ambasadorul, şeful misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, în cadrul conferinței de presă dedicată celebrării Zilelor Europei în Moldova, relatează NOI.md. Asta după ce mai mulți experți au declarat că vizita ar fi legată de schimbările pe scena politică din Republica Moldova.

“Este o vizită neoficială, de aceea vom vedea cu cine va avea posibilitate și timp pentru a se întîlni în aceste zile. Domnul Fule va participa în cadrul zilelor Europei, să vadă cum sărbătoresc moldovenii această zi”, a spus Dirk Schuebel.

În același timp, premierul interimar Iurie Leancă susține că ultimele evoluții politice din Moldova nu pot fi calificate drept comportament non-european. Astfel, premierul interimar a negat că anume acesta ar fi motivul vizitei lui Stefan Fule.

„Au fost expuse îngrijorări într-adevăr și ținem cont de ele. Ați văzut și anumite decizii luate de președintele Timofti, care au fost ca urmare a îngrijorărilor manifestate de partenerii noștri europeni. În același timp, cunoașteți că dialogul cu colegii de la Bruxelles, inclusiv cu comisarul Fule a fost unul foarte clar. Vizita la Chișinău se înscrie în această relație, una foarte complexă. Mai există si unele urcușuri si coborâșuri, dar este important ca menținem un dialog intens, și prezenta domnului Fule, în cadrul vizitei neoficiale, ne va permite sa comunicam și pe evoluțiile din Republica Moldova, dar și pe obiectivele pe care le avem în relațiile cu UE ”, a spus Leancă.

Comisarul european pentru Extindere, Štefan Füle, vine săptămînă viitoare într-o vizită privată la Chişinău. Unii experți consideră că în cadrul vizitei Štefan Füle va face presiuni asupra lui Filat şi Voronin. În același timp, alte voci spun că Stefan Fule va reanima coaliţia de guvernare.
 
noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *