Eveniment

Schuebel: UE va sprijini aplicarea Legii cu privire la ajutorul de stat și a Legii Concurenței în RM

Despre aceasta a declarat Dirk Schuebel, ambasadorul Delegaţiei UE în Moldova, astăzi, în cadrul unui briefing.

În acest sens, Dirk Schuebel a menționat că, deși adoptarea acestor două legi a fost destul de importantă în contextul negocierilor Acordului de liber schimb, nu mai puțin important este punerea în aplicare a respectivelor legi.

Totodată, oficialul UE a adăugat că Uniunea Europeană, care a oferit Republicii Moldova asistenţă în procesul de elaborare a acestor legi, va continua să acorde sprijin în aplicarea lor adecvată.

„Legea cu privire la ajutorul de stat şi Legea concurenţei vor conferi securitatea pe care şi-o doresc investitorii europeni şi cei locali”, a declarat ambasadorul Delegaţiei UE la Chișinău. Potrivit oficialului, aceste legi sunt în mare măsură „compatibile cu practica şi legislaţia europeană”.

„Prin adoptarea acestor două legi am făcut un pas mare spre integrarea europeană”, a declarat Viorica Cărare, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Din a doua jumătate a anului 2013 va fi ţinută o evidenţă a ajutorului de stat. Orice ajutor va fi notificat de Consiliul Concurenţei, în caz contrar, acordarea ajutorului va fi considerată nulă.

Legea cu privire la ajutorul de stat va intra în vigoare din august 2013, la un an după publicarea în „Monitorul Oficial", în timp ce Legea concurenţei a intrat în vigoare imediat după publicarea în septembrie 2012.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *