Externe

Şcoală coranică clandestină, descoperită după percheziţii la o moschee de lângă Paris

În urma percheziţiei care a avut loc miercuri, trei persoane au fost arestate, printre care şi imamul acestei moschei, potrivit Ministerului francez de Interne.

Această percheziţie asupra moscheei Al-Islah, efectuată în contextul stării de urgenţă iniţiate în Franţa, a "permis confirmarea existenţei unei şcoli coranice clandestine, ce primea în mod ilegal elevi şi prezenta riscul îndoctrinării", a subliniat Ministerul de Interne, într-un comunicat.

Cele trei persoane au fost plasate în detenţie administrativă în "cadrul verificării dreptului lor de şedere în Franţa", a mai comunicat Ministerul de Interne, care a reiterat "hotărârea absolută a Guvernului de a lupta împotriva islamismului radical prin toate mijloacele permise de lege".

Operaţiunea, care a început în jurul orei locale 07.30, a fost derulată în prezenţa responsabililor moscheii.

"Această şcoală coranică reprezenta un fel de secret al lui Polichinelle, însă trebuia să i se demonstreze existenţa", a declarat un responsbail local.

Moscheea Al-Islah este cunoscută în special pentru că a fost frecventată de 12 persoane condamnate în aprilie pentru apartenenţă la un grup ce transporta terorişti către Siria.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *