Ultima oră

Școala de Cultură și Afirmare Românească vine în raioanele din R. Moldova

Din rândul aplicanților vor fi selectați în total 50 de participanți, maxim doi tineri din fiecare unitate teritorială. Alte școli de iarnă vor mai fi organizate în lunile februarie și martie pentru jurnaliști, bloggeri și profesori de limba română și istorie, anunță organizatorii.

„Dacă simți românește și crezi că participarea la această Școală te va ajuta să promovezi românitatea Basarabiei, în comunitate din care vii, aplică acum și vino în România pentru a trăi o experiență autentică unică, ce te va pune în contact cu adevărata față a neamului tău”, a declarat Mihai Nicolae, co-președinte al Acțiunii 2012, organizatoarea evenimentului.

Toate cheltuielile (cazare, masă și celelalte care au legătură cu buna desfășurare a evenimentului) vor fi suportate de organizatori. La finalul evenimentului, participanții vor primi diplome de absolvire a cursurilor si beneficia de alte surprize pregătite doar pentru ei.

Pentru a aplica la Școala de Cultură și Afirmare Românească doritorii trebuie să trimită până pe 13 ianuarie la adresa de email scoala @ actiunea2012.ro formularul de înscriere disponibil pe www.actiunea2012.ro. Evenimentul se va desfășura în perioada 24-26 ianuarie și se află la a șaptea ediție.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. 

Actiunea2012.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *