Actualitate

“Școala Discovery”, implementată în câteva școli din România

Patru unități de învățământ din județ sunt implicate în implementarea proiectului "Școala Discovery", pe care Ministerul Educatiei l-a demarat începând de luni.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Discovery Channel, include atât programe educaționale difuzate de luni până vineri la televizor, cât și materiale on-line, care să servească drept suport la clasă pentru profesori.

"Toate școlile participă, dar în patru vom monitoriza dacă proiectul are sens, ce e bun, ce nu e bun, ce ar mai trebui să facem și așa mai departe. La finalul acestei săptămâni, câte un reprezentant al fiecărei școli va participa la o întâlnire de formare cu cei de la Discovery și cu ministrul. Nu a existat o competiție în acest scop, sunt școlile care și-au exprimat dorința să participe, cele care cred in proiect", a precizat Liliana Romaniuc, șefa ISJ.

"Resursele de învățare on-line sunt incredibil de multe, sunt incredibil de ieftine și incredibil de puțin folosite. Orice am încerca noi să facem și oricât ne-am lamenta, copiii noștri nu învața așa cum am învățat noi. Ne place sau nu, ei nu vor sta cu cartea în mână în primul rind, ci vor sta eventual cu un instrument digital, ca să acceseze orice informație au nevoie, cât se poate de repede, aproape instantaneu", a motivat Romaniuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *