Timpul Liber

Scoateţi relaţia din criză

Cred că v-aţi dat şi voi seama că toată această tensiune a început să vă afecteze relaţia. Totuşi, asta nu înseamnă că, dacă a căzut bursa, şi relaţia ta trebuie să se prăbuşească. Dimpotrivă, este cazul să rezolvaţi problema de la rădăcină.

Munciţi mai mult şi petreceţi mai puţin timp împreună.
Dacă vreţi să remediaţi situaţia, profitaţi la maximum de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. Puneţi deoparte o seară sau o zi din weekend pentru a vă reconecta: nu răspundeţi la telefoane şi nu ieşiţi decât dacă simţiţi nevoia. Pur şi simplu, bucuraţi-vă unul de prezenţa celuilalt. În timpul săptămânii, încercaţi să stoarceţi câteva momente de stat împreună. De exemplu, treziţi-vă dimineaţa cu 20 de minute mai devreme pentru a vă bea cafeaua împreună. Sau întâlniţi-vă pentru o plimbare nocturnă, după ce terminaţi orele peste program. O jumătate de oră poate face minuni pentru relaţia voastră.

Vă certaţi mai des.
Situaţia economică din zilele noastre este cu atât mai frustrantă, cu cât nu putem prezice când se va ameliora. Toate acele întrebări fără răspuns – „Cât timp va trebui să aştepţi promovarea aia?” sau „Dacă gazda îţi va mări chiria?” – ne distrug încrederea. Incertitudinea ne macină şi, după o vreme, chiar şi cel mai tare cuplu poate deveni tensionat şi sensibil la conflicte. În momentele când vă ieşiţi din fire şi veţi spune chestii pe care mai apoi le veţi regreta, cere-ţi iertare imediat. Aşa clarifici situaţia şi împiedici ca o mică ceartă să se transforme într-o luptă care vă poate slăbi legătura.

V-aţi pus idealurile pe pauză.
Poate că aţi discutat mai demult posibilitatea de a merge împreună în Asia sau aţi visat să vă cumpăraţi o casă doar pentru voi doi. Toate astea trebuie să aştepte acum, pentru că sunteţi preocupaţi de griji mai practice. E de înţeles, dar dacă renunţaţi de tot la visele şi speranţele voastre, relaţia îşi va pierde magia. De aceea, continuaţi să discutaţi şi să vă planificaţi viitorul împreună. Fiţi optimişti, iar atunci când situaţia se va îmbunătăţi şi veţi putea să vă cumpăraţi casa aia sau veţi putea merge în vacanţă, veţi savura experienţele şi mai mult.

Silvia Ursu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *