ActualitateExterne

Şcoli închise şi examene universitare amânate la Mumbai din cauza ploilor abundente

Şcolile şi alte instituţii de învăţământ din capitala financiară a Indiei, Mumbai, dar şi din jurul acesteia, au fost închise, iar examenele universitare au fost amânate marţi, din cauza ploilor abundente din ultimele 20 de ore, care au perturbat viaţa normală a metropolei, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Circulaţia trenurilor şi traficul aerian au fost, de asemenea, grav afectate. Au fost raportate inundaţii severe în mai multe zone, după ce oraşul a înregistrat peste 300 mm de precipitaţii în diverse locuri în decurs de şase ore, începând de luni de la ora 13:00.

Toate examenele programate pentru marţi la Universitatea din Mumbai au fost amânate. “Noile date de examen vor fi anunţate în curând”, a declarat universitatea într-un comunicat.

Pentru a asigura siguranţa cetăţenilor, echipele Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre au fost desfăşurate în mai multe zone din Mumbai şi din jurul metropolei, inclusiv în Thane, Vasai, Mahad, Chiplun, Kolhapur, Sangli, Satara Ghatkopar, Kurla şi Sindhudurg.

Persoanele rămase izolate din cauza intemperiilor în zonele joase au fost mutate în locaţii mai sigure.

Într-o prognoză meteo, Departamentul Meteorologic din India a precizat că ploile abundente vor continua în Mumbai şi în alte părţi ale statului Maharashtra în următoarele zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *