Politică

Scopul comuniștilor este să arunce țara în haos și să provoace alegeri anticipate

El a sugerat că PCRM doreşte să compromită viitorul european al Republicii Moldova, să arunce ţara în haos şi să provoace alegeri anticipate, singurul scop fiind revenirea la putere.

”Este evident că ei vor să acutizeze situaţia şi să vadă o anarhie în societate, îşi doresc să vadă o situaţie politică instabilă şi toate aceste lucruri ţintesc, este clar pentru toată lumea, în summitul de la Vilnius, unul foarte important pentru Republica Moldova. Prin toate aceste acţiuni ei nu fac altceva decât să discrediteze Republica Moldova în ajunul acestui eveniment foarte important pentru ţara noastră”, a declarat Igor Corman în timpul unui briefing după şedinţa de astăzi a legislativului, care a fost boicotată de deputaţii comuniştii, care au preferat să blocheze uşile Palatului Republicii decât să participarea la adoptarea unor legi importante pentru ţară.

Potrivit lui Corman, comuniştii încearcă încă din 2009 să revină la putere, utilizând diferite căi nedemocratice, dar acţiunile din ultimul timp depăşesc orice limită, precum cele de blocare a instituţiilor de stat. ”Cu mare părere de rău ne-am obişnuit că după 2009 comuniştii au insistat în permanenţă pe alegeri anticipate. Îşi doresc cu toată puterea să revină la guvernare. Dar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă şi ceea ce am văzut astăzi, depăşeşte toate limitele şi este evident că îşi propun blocarea instituţiilor de stat. Astăzi au încercat că blocheze activitatea parlamentului”, a declarat Corman.

Şeful legislativului a menţionat în acest sens, că în situaţia creată, instituţiile statului vor fi obligate să reacţioneze ferm pentru a asigura ordinea în stat, amintimd că liderii comuniştilor au ajuns deja la aceea că au agresat şi forţele de ordine. ”Răbdarea noastră are margine, nu este fără limită şi în aceste condiţii autorităţile statului sunt obligate să asigure respectarea ordinii publice”, a precizat Corman.

Amintim că PCRM a iniţiat aşa-numita ”revoluţie de catifea”, care se manifestă prin proteste aproape zilnice, la care participă câteva zeci de persoane.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *