Scorțișoara ne protejează de Alzheimer
Astfel, un grup de cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoară, și anume aldehida cinamică şi epicatechin, pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină tau, cea care declanşează această maladie.
Proteinele tau formează acumulări şi depozite odată cu înaintarea în vârstă, iar pacienţii cu Alzheimer prezintă mai multe astfel de depozite în comparaţie cu persoanele sănătoase. Oamenii de ştiinţă au descoperit, că aldehida cinamică previne aceste acumulări de proteine, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.
„Luaţi ca exemplu arsurile solare, o formă a stresului oxidativ”, a declarat coordonatorul studiului Roshni Graves. „Dacă porţi o pălărie, poţi să îţi protejezi faţa şi capul de oxidare. Într-un anumit sens, adelhida cinamică este un fel de şapcă”, a mai spus Roshni Graves.
Totuşi, savanţii americani consideră că mai au „mult drum de parcurs înainte de a şti cu certitudine că această metodă va funcţiona şi pe oameni”. De aceea, oamenii nu ar trebui să încerce să consume cantităţi mari de scorţişoară, încercând să evite maladia Alzheimer.
În afară de aceasta, scorţişoara ar putea avea şi alte efecte benefice. Astfel, această substanţă poate să scadă glicemia persoanelor cu diabet de tipul 2, atunci când este administrată ca supliment pe lângă tratamentul standard, afirmă cercetătorii de la Mayo Clinic.
Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă a creierului, care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale persoanei și a valorii sociale a personalității sale.
Timpul.md via descoperă.ro