Externe

Scoția a aprobat crearea unei camere pentru consumul supravegheat de droguri

Autoritățile din orașul scoțian Glasgow au aprobat miercuri alocarea a 2,3 milioane de lire sterline pentru deschiderea primei camere din Marea Britanie în care este permis consumul de droguri ilicite sub supraveghere medicală.

Camera pentru consumul supravegheat de droguri se va deschide în orașul scoțian Glasgow și, după cum speră autoritățile, va contribui la reducerea nivelului de dependență de droguri în rândul populației – care este cel mai ridicat din Europa de Vest.

Centrul din Glasgow va fi deservit de personal calificat în domeniul sănătății și va oferi un mediu igienic în care oamenii vor putea consuma droguri pe care le-au achiziționat în altă parte.

Guvernul scoțian citează experiența deschiderii unor săli similare în alte țări, în special în Germania și Olanda. Acolo, acestea au permis salvarea vieților dependenților de droguri și reducerea cheltuielilor cu asistența medicală.

Potrivit cifrelor oficiale, anul trecut, 1.051 de persoane au murit din cauza supradozelor de droguri în Scoția – mai puține decât în anii precedenți, dar mult mai multe decât în restul Regatului Unit și în majoritatea țărilor europene.

Guvernul descentralizat al Scoției ia propriile decizii politice în probleme precum sănătatea și educația.

În luna iulie, guvernul scoțian a propus aprobarea dezincriminării posesiei tuturor drogurilor pentru uz personal, în speranța de a combate în acest fel numărul excesiv de decese cauzate de droguri.

Însă propunerea a fost respinsă de guvernul central al Marii Britanii, care a declarat că nu intenționează să relaxeze legislația privind drogurile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *