Ultima oră

Scriitorul Ion Druță critică puterea din R. Moldova

Prozatorul, care locuieşte de câteva decenii la Moscova, a profitat de o festivitate organizată la Academia de Ştiinţă a Moldovei ca să arunce vorbe grele autorităţilor de la Chişinău. La evenimentul prilejuit de aniversarea a 85-a a scriitorului, au fost prezentate şi două cărţi cu operele sale, editate pe banii statului.

"Cine este la cârma acestei ţări în care s-a distrus familia, ecologia, iar cultura este la pământ. Este un corp întreg pe care eu l-aş numi viţelul de aur. Şi viţelul de aur conduce această ţară şi aceasta este marea noastră nenorocire", a declarat scriitorul Ion Druţă.

Discursul scriitorului a fost răsplătit cu flori şi aplauze.

Şi preşedintele Academiei de Ştiinţe l-a elogiat pe marele scriitor. Gheorghe Duca i-a conferit scriitorului şi o medalie.

"Ion Druţă este o personalitate puternică, un povestitor plin de formă, dar şi un autor de opere existenţiale profunde", a afirmat preşedintele AŞM, Gheorghe Duca.

Cu acelaşi prilej, au fost prezentate volumele cinci şi şase din seria "Ion Druţă, opere în opt volume". Pentru editarea lor, Ministerul Culturii a alocat peste 300.000 de lei.

Ion Druţă este unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri şi nuvelişti din Moldova. El s-a născut pe 3 septembrie 1928, în satul Horodişte, fostul judeţ Soroca.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *