Carte

Scriitorul irlandez Philip O Ceallaigh vine la Chișinău

Autorul a publicat două volume de proză scurtă şi un roman, volumul de debut „Întâmplări dintr-un bordel turcesc” câştigând premiile Rooney, pentru „Literatura Irlandeză”, şi Glen Dimplex New Writers Award.

S-a născut la Waterford, Irlanda, Philip Ó Ceallaigh a trăit în diverse locuri, precum Anglia, Rusia, Spania, Statele Unite, Georgia sau Kosovo, schimbând slujbele la fel de frecvent ca domiciliile. Din 2000, s‑a stabilit în Bucureşti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor şi traducător. Asemenea majorităţii personajelor sale, este alergic la mediul corporatist, orarul fix şi meseriile bine plătite, drept care, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un şantier din România.

După elogiile criticilor britanici şi americani, a scris o doua culegere de povestiri, „Şi dulce e lumina” (2009), publicată la prestigioasa Editura Penguin şi bucurându‑se de acelaşi succes. Cea mai recentă carte a sa este „Şi te trezeşti râzând” (2012).

Printre preferinţele lui se numără povestirile şi nuvelele lui Cehov, Hemingway şi Joyce, romanele lui Knut Hamsun, Céline şi Dostoievski şi poezia lui Charles Bukowski.

Evenimentul va avea loc pe 20 noiembrie, ora 18:30, și este realizat cu sprijinul Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *