Cultură

Scriitorul Mitoş Micleuşanu va efectua o stagiere în Austria

Diplomatul şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu activitatea pe care a desfăşurat-o în R.M. pe parcursul ultimilor trei ani. În context, Martin Eichtinger a menţionat că urmare celor convenite în cadrul întrevederii precedente din martie curent, Ambasada Austriei în R. Moldova l-a selectat pe scriitorul Mitoş Micleuşanu, pentru a efectua o stagiere în Austria, pentru o perioada de două luni, informează serviciul de presă al ministerului de specialitate.

Scriitorul va avea posibilitatea să ofere lecţii, să participe în discuţii publice şi să stabilească o reţea cu colegi austrieci şi internaţionali. În schimb, el va trebui să creeze un blog sau un text despre Regiunea Mării Negre care să fie publicat după finisarea perioadei de şedere.

Totodată, în scopul dezvoltării cooperării regionale în domeniul culturii, săptămâna viitoare la Chişinău va sosi o delegaţie din Austria care va discuta cu autorităţile moldoveneşti aspecte organizatorice legate de organizarea la Chişinău a unui Festival al Dunării, cu participarea tinerilor artişti şi a oamenilor de creaţie din peste 10 ţări din regiunea Dunării.

Ideea programului "FLOW" este de a deschide noi canale de comunicare, formând o reţea între artişti şi oameni de ştiinţă care apropie ţările de-a lungul Dunării: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, şi Ucraina. Această iniţiativă a Ministerului Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei este conceput pentru a crea legături directe şi pe termen lung între reprezentanţi din diferite domenii culturale şi ştiinţifice.

Boris Focşa a mulţumit oaspeţilor pentru susţinerea acordată R. Moldova până în prezent şi a exprimat convingerea că asistenţa acordată de Austria va fi foarte utilă republicii noastre, în special, în ceea ce priveşte promovarea valorilor culturii naţionale în lume, precum şi promovarea culturii Austriei în R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *