CSI / RusiaUcraina

Scriitorul rus rănit grav într-un atac cu bombă în Ucraina a ieşit din coma indusă

Scriitorul naționalist rus Zahar Prilepin, rănit grav sâmbătă într-un atac, a ieşit din coma indusă, potrivit oficialilor ruşi, citaţi duminică de Dpa.

”Este conştient, potrivit medicilor, starea sa de sănătate este stabilă, dispoziţia sa este vioaie”, a scris duminică, pe canalul său Telegram, guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Gleb Nikitin.

Prilepin este considerat un susţinător ferm al invaziei ruse în Ucraina şi a luptat în trecut de partea separatiştilor pro-Moscova în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, aminteşte dpa, care adaugă că Prilepin s-a descris cândva drept un imperialist, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost grav rănit când un dispozitiv exploziv amplasat sub maşina sa a explodat în regiunea Nijni Novgorod. Şoferul lui Prilepin a fost ucis în deflagraţie.

Potrivit autorităţilor, în atac a fost folosită o mină antitanc. La câteva ore după incident, care a avut loc nu departe de oraşul Bor, un bărbat născut în 1993 despre care s-a spus că are cazier a fost arestat, potrivit Ministerului de Interne rus.

Conducerea rusă acuză Kievul şi statele occidentale pentru acest atac.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *