Actualitate

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII: Bombonica socialiștilor are de-acum gust amar

Noi, cetățenii R. Moldova din sudul țării, suntem profund dezamăgiți de atitudinea președintelui Dodon, care denaturează imaginea statului în fața vecinilor noștri, dar și a Uniunii Europene. Suntem nedumeriți de faptul că el a ocupat o poziție dușmănoasă față de valorile naționale, pentru care s-a vărsat mult sânge și pe care nimeni n-are dreptul să le schimbe. Comportamentul său neadecvat, declarațiile deocheate, promovarea politicii proruse, încălcarea Constituției etc. ne-au adus la situația în care Parlamentul, Guvernul, Justiția și organele de securitate sunt datoare să ia o decizie promptă cu privire la ocuparea de mai departe de către el a funcției de șef al statului.

Amintim tuturor că aspirațiile poporului basarabean, pentru care mulți dintre noi au luptat, sunt expuse în Declarația de Independență, aprobată la Marea Adunare Națională și votată în Parlament. De aceea nimeni nu are dreptul să le pună la îndoială, cu atât mai puțin socialiștii sau comuniștii.
Și dacă au mai rămas unele fosile socialiste sau comuniste cocoțate în funcții, manipulate și dirijate de ruși, să le fie clar (vorba lui Dodon), că planurile lor nu vor trece. Bombonica socialiștilor – minciuna, care i-a cățărat sus, are de-acum gust amar.

Luând în considerare cele expuse mai sus, cerem de la Parlamentul R. Moldova:
1. Demiterea lui Igor Dodon din funcția de președinte al țării.
2. Scoaterea în afara legii a partidelor socialiste (în esență comuniste) și comuniste, care au un trecut criminal și frânează dezvoltarea societății.
Totodată, atragem atenția conducerii statului că persoanele lipsite de demnitate și patriotism, care nu reprezintă legile statului, n-au dreptul să dețină funcții în stat. Aceasta nu e moft, ci o necesitate, iar lucrul acesta trebuie să-l înțeleagă orice cetățean, fie el român sau rus, fie bulgar sau găgăuz.

Cu respect Tufar M., Topal S.,
Bauciurlu P., Cîsa P.,
Chirciu V., Dobrescu I.,
Vulcănești, Găgăuzia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *