Social

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII: Omul sfințește locul

Mă refer mai întâi la dotarea ei cu utilaj, aparataj, la lipsa de medicamente, la condițiile de muncă, care nici pe departe nu corespund cerințelor vremii, lipsa de cadre și multe altele. Cu toate acestea, întâlnim colective, care, în pofida multor neajunsuri de ordin material, rămân a fi fidele jurământului lui Hippocrate. E vorba de colectivul Secției urologice a Spitalului Clinic Republican, acolo unde am fost internat. Aici am avut norocul sau nenorocul, timp de 20 de zile, să trăiesc zile pline de atenție, atitudine grijulie, astfel m-am aflat într-o atmosferă caldă ca în familie. Și generatorul acestei stări de spirit a fost Constantin Lupașcu, șeful secției, care lucrează aici din 1981, el fiind un exemplu și de specialist de înaltă calificare, dar și un iscusit diriguitor de colectiv. El știe să transmită și colegilor săi sentimentul responsabilității, căldura sufletească și atenția față de pacienți. El, împreună cu asistentele Olga, pe care Dumnezeu a adus-o pe lume, parcă, să fie cu adevărat lucrător medical, Marina, dar și medicii Vasile Platon și Boris Băluțel, au o mare grijă să aline durerile postoperatorii ale pacienților.

Mi se umplea inima de bucurie, când dimineața devreme, chiar înainte de ora 7, în salon își făcea apariția dl C. Lupașcu, care se interesa de starea bolnavului, de efectul tratamentului, de apariția unor eventuale probleme. În pofida intemperiilor, cauzate de oligarhizarea statului, colectivul aplică un set individual de proceduri, elaborate pe baza specificului stării de sănătate a pacientului, set ce aduce un mare folos tratamentului postoperatoriu, astfel fiind redusă și perioada aflării bolnavului în spital. Se spune că omul sfințește locul. Acest calificativ cu certitudine poate fi atribuit și colectivului Secției urologie a spitalului.

În numele celor care au fost internați aici, le spun mulțumesc mult acestor oameni, care toată viața s-au dedicat celor suferinzi, permanent stând de veghe la căpătâiul lor.

Vă mulțumesc și La Mulți Ani!
T. Rotaru, fost pacient

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *