Actualitate

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII: Șacalii din PR Călărași

Mă refer la angajații poliției rutiere (PR) din Călărași, la comportamentul lor obraznic, brutal, batjocoritor, nedemn, care nu mai poate fi tolerat și care face de rușine poliția. M-am frământat multă vreme până am hotărât să vă divulg câteva cazuri la care am fost martor, fără să vreau:

– La 29 august 2017, pe traseul Pârjolteni-Căbăiești, r-nul Călărași, colaboratorii PR au oprit un automobil „Mercedes”, de culoare neagră. Nu am aflat din ce pricină șoferul, Mihai din s. Căbăiești, a fost amendat cu 200 de euro, fără a fi documentat cazul.

– La o intersecție din s. Horodiște, doi polițiști au oprit un microbuz, la volanul căruia se afla o doamnă. Ea a tras pe dreapta, a deschis pe jumătate geamul și aștepta apropierea polițistului. Acesta, fără să se prezinte, i-a cerut documentele. Doamna l-a întrebat de trei ori de ce a fost oprită, fiindcă nu încălcase nimic, dar el bolborosea ceva neînțeles și îi cerea în continuare documentele. În vremea aceea, a mai apărut o mașină a poliției, cu girofarul stins, din care a coborât un polițist cu epoleți de maior, care s-a apropiat de colegul său și i-a spus: „Dă-i pace, bă, să plece, că ea cunoaște legea”.

– La 8 septembrie 2017, la intersecția dintre satele Vătămăneasa și Tuzara, stătea camuflată o mașina a PR Călărași. Un „Audi” de culoare vișinie a fost tras pe dreapta și șoferul a fost amendat cu 900 de lei, fără a fi întocmit vreun act.

Acestea sunt numai câteva cazuri, pe care le-am observat involuntar, într-o singură săptămână. Așa am observat setea polițiștilor de a se îmbogăți pe seama bieților țărani, bătuți de soartă, deoarece PR încalcă legea non-stop în raionul nostru. Ei stau la pândă ca șacalii și își atacă abuziv prada, fără să se legitimeze. Motivele lor în asemenea situații sunt: „Chișinăul cere bani” și „dacă nu dăm bani, ne dă afară”. Părerea mea este că acești polițiști sunt susținuți, sută la sută, de sus. Dar atunci noi, simplii șoferi, ce ne facem?

Eu șofez de 56 de ani, dar așa ceva nu am mai întâlnit. Cetățeanul de rând al Moldovei nu are niciun drept, în afară de vot, ca pe urmă să primească, timp de patru ani, la bot. Sper că, în urma publicării scrisorii mele, vor fi luate măsuri serioase în această privință. Rog să-mi păstrați anonimatul, căci nu vreau să rămân fără permisul de conducere, iar acest text să fie intitulat „Șacalii din PR Călărași”, fiindcă vă asigur că o merită.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *