Actualitate

Scrisoarea săptămânii: Unirea Moldovei cu România e o alegere practică, domnule ambasador

Această afirmație mi-a provocat în suflet emoții intense de protest. Eu nu fac parte din culoarele înalte ale Republicii Moldova, nu sunt comentator politic, ci sunt un simplu cetățean al acestui stat. Prin afirmarea dată mă simt ofensat. Anume ca cetățean simplu, declar cu toată certitudinea că sunt român basarabean și Unirea cu Patria-mamă o consider un mare beneficiu pentru mine și pentru tot poporul acestui meleag mioritic. Unirea e visul meu încă din anii studenției. Firește, persoanele competente în materie istorică și-au spus deja cuvântul și încă îl vor spune. Domniile lor vor dezminți afirmațiile greșite ale domnului ambasador. Îmi pare rău că axiomele domnului ambasador toarnă apă la moara dodoniștilor, usatiștilor care vor promova cu mai multă îndrăzneală ideologia lor antiunionistă și antiromână. Ei sunt certați cu istoria și teza domnului James Pettit vor folosi-o ca pe un as în activitatea lor.

Consider că Unirea cu România, mai ales la etapa actuală când țara se află la margine de prăpastie ar fi o alegere practică în vederea intrării în UE spre care poporul nostru tinde de mulți ani. Acum, la cei 77 de ani împliniți aș vrea să ajung la acea zi fericită când vom da mână cu mână cei cu inima română.

Apariția pe hartă a două state românești n-a fost nicidecum voința românilor, ci e rezultatul pumnului grosolan a forței care a adus suferințe multiple și grele poporului nostru.

Regret mult că organele de conducere a Republicii Moldova se află într-o stare letargică în ce privește problema Unirii. Ba chiar aș zice că ei privesc dușmănește la cei care sunt pentru Unire și cauza de bază e în aceea că ei nu vor să-și piardă caldele fotolii și apoi au frică că vor răspunde pentru numeroasele nelegiuiri comise. Și nici chiar pe actualii candidați la funcția de președinte al țării nu i-am auzit în discursurile lor să pledeze pentru Unire. Cred că ar trebui să alegem un președinte unionist, care ar desfășura o activitate intensă pentru înfăptuirea Unirii.
Eu sunt român basarabean și punctum. Pentru mine Unirea cu România este o „alegere practică” și cred că majoritatea pensionarilor sunt pentru Unire. Vreau ca domnul ambasador să știe acest lucru.

Serafim Mîndru,
Stăuceni 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *